Atrasti 12 termini
|
|
-
EN vegetable
LV dārzenis
DE Gemüse
FR légume
EuroVoc tēzaurs v4.12 © Eiropas Savienība, 2020
-
EN root-crops
LV sakņaugi
RU корнеплоды
DE Gemüse
FR rhizocarpées
Definīcija: Kultūraugu grupa, dārzeņi, kurus audzē sakņu un papildproduktu (lapu) iegūšanai. Δ izmanto svaigā vai pārstrādātā veidā cilvēku uzturam, kā arī lopbarībai un rūpnieciskai pārstrādei (piem., cukurbietes). Papildproduktus parasti izmanto lopbarībai.
Ekonomikas skaidrojošā vārdnīca. — R., Zinātne, 2000
-
EN greens; vegetables
LV dārzeņi
RU овощи
DE Gemüse
FR légumes
Definīcija: Lakstaugi, kuru dažādās daļas — saknes, augļus, sakņu pārveidotos kātus, stublājus, lapas, sīpolus gan svaigus, gan pārstrādātus lieto cilvēka uzturā. Izšķir: augļu Δ — tomāti, gurķi, pipari u. c., lapu Δ — kāposti, salāti, loki u. c. un sakņu Δ — kartupeļi, bietes, kāļi, rutki u. c. Δ ir viengadīgi, divgadīgi un daudzgadīgi. Tie satur cilvēka organismam vajadzīgus vitamīnus, minerālvielas, organiskās skābes, fermentus u. c. vielas.
Ekonomikas skaidrojošā vārdnīca. — R., Zinātne, 2000
|