Piektdiena, 20. septembris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt Gericht
Atrasti 15 termini

  1. EN cold dish
    LV aukstais ēdiens; aukstās uzkodas
    RU холодные блюда / закуски
    DE kaltes Gericht / die Vorspeise / Vorgericht
    Definīcija: Vēss, glīti un estētiski noformēts ēdiens, kas ierosina apetīti. To pasniegšanas temperatūra ir +12 līdz +14ºC. Aukstos ēdienus pasniedz individuālos traukos, banketos — porcionē. Aukstās uzkodas var gatavot no gaļas, zivīm un dārzeņiem, to uzglabāšanas ilgums ir ierobežots (1 — 2 stundas).
    Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008