Pirmdiena, 23. decembris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt Gluten
Atrasts 1 termins

Gluten
  1. EN gluten
    LV lipeklis
    RU клейковина
    DE Kleber; Gluten
    FR gluten
    Definīcija: Elastīgs, stīgrs olbaltumvielu receklis, kuru iegūst, atskalojot no kviešu miltu mīklas cieti un ūdenī šķīstošās vielas. Δ saturs dažādos miltu veidos svārstās no 20 līdz 40%. Δ daudzums ir atkarīgs no olbaltumvielu sastāva graudos un to briešanas spējas. Δ daudzums graudos un tā īpašības nosaka cepjamās maizes daudzumu un kvalitāti.
    Ekonomikas skaidrojošā vārdnīca. — R., Zinātne, 2000