EN recipe of food / drink
LV ēdienu, dzērienu receptūra
RU рецептура блюд / напитков
DE das Rezept
Definīcija: Ēdiena vai dzēriena pagatavošanai nepieciešamo izejvielu (produktu) uzskaitījums (sastāvs) un nepieciešamais daudzums. Receptūrā tiek norādīts, kāds porciju skaits tiek iegūts no konkrētā produktu daudzuma, kā arī, cik sver viena gatavā ēdiena (konditorejas izstrādājuma, dzēriena) porcija. Receptūrā tiek aprakstīts konkrētā izstrādājuma sagatavošanas process, tā pasniegšana. Ja receptūra ir izstrādāta gatavošanai mājas apstākļos, vienas gatavās porcijas svaru var neuzrādīt, bet norādīt no dotā izejvielu daudzuma pagatavojamo kopējo porciju skaitu.
Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008