Definīcija: 1. Ēdināšanas uzņēmuma tips, kurā tiek piedāvāti atspirdzinoši un alkaholiski dzērieni, uzkodas. Bāra pakalpojumos var iekļaut arī muzikālus un izklaides priekšnesumus.
2. Atsevišķa telpa vai no restorāna zāles atdalīta telpas daļa, kur pasniedz dzērienus. Bārus iedala pēc piedāvāto dzērienu sortimenta: alus, balzama, kokteiļu, viskija bārs u. c.; pēc iekārtošanas vietas: baseina, pludmales, restorāna, viesnīcas vestibila bārs u. c.; pēc izklaides tēmas: disko, piano, sporta bārs u. c.. Bārā produkciju pārdod par cenām, kas uzrādītas iepriekš izstrādātās ēdienu un dzērienu kartēs vai cenrāžos.
3. Viena veida ēdienu vitrīna restorāna vai cita tipa ēdināšanas uzņēmuma zālē. Bāri tiek iedalīti pēc piedāvātā sortimenta: augļu, deserta, salātu, suši bārs u. c.
Sk. arī bāra pakalpojumi
Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008