Pirmdiena, 23. decembris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt die Feingebäck
Atrasts 1 termins

  1. EN patisserie
    LV konditorejas izstrādājumi
    RU кондитерские изделия
    DE die Feingebäck
    Definīcija: Miltu un cukurotie izstrādājumi ar lielu ogļhidrātu daudzumu, patīkamu garšu un augstu enerģētisko vērtību. Atkarībā no izejvielu veida un gatavošanas tehnoloģijas izšķir cukurotos un miltu konditorejas izstrādājumus. Cukurotie konditorejas izstrādājumi ir konfektes, dražejas, īrisi, halva, marcipāns, šokolāde, augļu un ogu izstrādājumi (ievārījumi, marmelādes, sukādes, pastilas). Miltu konditorejas izstrādājumi ir cepumi, kēksi, kūkas, tortes, vafeles u. c.
    Sk. arī konditoreja
    Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008