Atrasti 6 termini
|
|
-
EN turkish coffee
LV turku kafija
RU кофе по-турецки
DE turkischer Kaffee
Definīcija: Pēc īpašas metodes gatavots stiprs kafijas dzēriens. Šo kafiju pagatavo īpašas formas metāla (vara, misiņa, emaljētā) trauciņā ar garu rokturi, karsēšanai izmanto stipri sakarsētas smiltis. Izmanto vidējas vai augstas grauzdējuma pakāpes smalki samaltu kafiju, to ber verdošā ūdenī, kam iepriekš pievienots cukurs un uzvāra, pievieno nedaudz auksta ūdens, nostādina. Pasniedz kafijas tasītēs kopā ar aukstu ūdeni. Iedzer vienu malku kafijas, tad malku ūdens, lai labāk, it kā no jauna, izgaršotu nākamo kafijas malku.
Sk. arī kafija
Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008
|