Definīcija: Viegls atspirdzinošs sarkanvīna vai baltvīna dzēriens, ko no svaigiem augļiem vai aromātiskām garšvielām (citrona) pagatavo vairākas stundas pirms pasniegšanas. Pirms pasniegšanas dzērienam pievieno aukstu dzirkstošo vīnu vai šampanieti. Var gatavot arī bezalkoholiskās boles, kam vīna vietā pievieno augļu sulu un - kā dzirkstošo sastāvdaļu — gāzēto ūdeni. Pirms pasniegšanas boles traukā var likt sasmalcinātu ledu. Boles gatavošanai izmanto liela tilpuma stikla trauku (2–5 litri) ar vāku. Boli kopā ar tajā esošajiem augļiem pasniedz stikla krūzītēs ar karotīti.
Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008
ENbole; chump; junk; block
LVbluķis; klucis
RUколода; чурак
DEBlockholz; Holzklotz; Knuppel
FRbille de bois; block de bois; buche; billot
J. Dolacis. Mežtehnikas, mežsaimniecības un kokrūpniecības terminu vārdnīca. — R., 1998
ENtrunk; stem; shank; stick; bole
LVstumbrs
RUствол
DEStamm
FRtige; tronc
J. Dolacis. Mežtehnikas, mežsaimniecības un kokrūpniecības terminu vārdnīca. — R., 1998