Sestdiena, 21. septembris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt cooking
Atrasti 7 termini

  1. EN cooking-house / kitchen
    LV restorāna ražošanas telpas
    RU производственные помещения в ресторане
    DE die Produktionsräume / die Küche
    Definīcija: Telpas, kur notiek produktu sagatavošana un ēdienu gatavošana. Atkarībā no uzņēmuma veida tās ir sakņu, dārzeņu, gaļas un zivju pirmapstrādes telpas, auksto, karsto un saldo ēdienu gatavošanas telpas, konditorejas izstrādājumu gatavošanas telpas, sadale un virtuves trauku mazgātava. Dažkārt visas ražošanas operācijas notiek vienā lielā telpā — virtuvē, nosacīti nodalot atsevišķas darba zonas katram tehnoloģiskajam procesam ievērojot sanitāros noteikumus.
    Sk. arī restorāna tirdzniecības telpas; virtuve
    Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008