Piektdiena, 15. novembris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt e service
Atrasti 1260 termini

  1. EN banquet with half waiter service
    LV daļapkalpojuma bankets
    RU банкет с частичным обслуживанием
    DE das Bankett mit der Teilservice
    Definīcija: Svinīgs mielasts, kurā ēdienus un dzērienus uz galda pasniedz viesmīļi, bet ēdienu paņem (porcionē) viesi paši. Banketa īpatnība ir tā, ka visas aukstās uzkodas ir saliktas koplietošanas traukos. Banketa sākumā viesmīlis piedāvā un ielej pirmo alkoholiskā dzēriena glāzi viesiem, bet vēlāk viesi paši apkalpo cits citu. Parasti banketā desmit viesus apkalpo viens viesmīlis. Banketa laikā var tikt izmantotas dažādas ēdienu pasniegšanas metodes, piemēram, ēdienu pasniegšana krievu gaumē un amerikāņu gaumē.
    Sk. arī bankets
    Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008