Pirmdiena, 23. decembris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt fortified wine
Atrasti 2 termini


  1. EN fortified wine
    LV stiprinātais vīns
    DE gespriteter Wein
    FR vin fortifié
    EuroVoc tēzaurs v4.12 © Eiropas Savienība, 2020

  2. EN fortified wine
    LV stiprinātie vīni
    RU креплённые вина
    DE das Aufspritzenswein
    Definīcija: Vīnu veids (šerijs, portvīns, madeira, "Marsala", "Malaga"), ko izgatavo, vīnu papildinot ar degvīnu vai brendiju. Atkarībā no tā, kādā veidā un kurā brīdī ir izmainīts dabiskais rūgšanas process, iegūst gan sausus, gan arī saldus stiprinātus vīnus. Šeriju ražo no jau norūguša vīna, pielejot tam spirtu, kā dēļ tas kļūst skābens. Portvīns ir salds, jo brendiju pievieno pusrūgušai vīnogu sulai.
    Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008

  3. EN fortified wine
    LV spirtots vīns
    Angļu-latviešu muitas terminu vārdnīca — R., Jāņa sēta, 1997.