Svētdiena, 10. novembris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt pop down menu
Atrasti 49 termini

menu
  1. EN a la carte menu
    LV brīvizvēles ēdienkarte
    RU меню со свободным выбором блюд
    DE die A — la - carte - Speisekarte
    Definīcija: Noteiktā secībā un kārtībā izstrādāta ēdienkarte, kas piedāvā plašu ēdienu klāstu. Šādā ēdienkartē tiek ietvertas visas ēdienu grupas, tā dodot iespēju viesim izvēlēties ēdienus individuāli. No citām ēdienkartēm tā atšķiras ar relatīvi lielāko ēdienu un dzērienu izvēli, kurā zem virsraksta — galvenā ēdiena vai produkta nosaukuma — tiek uzskaitīti visi ēdieni, ko klients var pasūtīt. Visi ēdieni tiek pagatavoti tikai tad, kad tie ir pasūtīti, cena katram ēdienam tiek uzrādīta atsevišķi. Parasti ēdieni ir dārgāki nekā kompleksajā ēdienkartē piedāvātie.
    Sk. arī ēdienkarte; kompleksā ēdienkarte
    Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008