EN banquet with half waiter service
LV daļapkalpojuma bankets
RU банкет с частичным обслуживанием
DE das Bankett mit der Teilservice
Definīcija: Svinīgs mielasts, kurā ēdienus un dzērienus uz galda pasniedz viesmīļi, bet ēdienu paņem (porcionē) viesi paši. Banketa īpatnība ir tā, ka visas aukstās uzkodas ir saliktas koplietošanas traukos. Banketa sākumā viesmīlis piedāvā un ielej pirmo alkoholiskā dzēriena glāzi viesiem, bet vēlāk viesi paši apkalpo cits citu. Parasti banketā desmit viesus apkalpo viens viesmīlis. Banketa laikā var tikt izmantotas dažādas ēdienu pasniegšanas metodes, piemēram, ēdienu pasniegšana krievu gaumē un amerikāņu gaumē.
Sk. arī bankets
Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008