Trešdiena, 13. novembris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt légumes
Atrasti 19 termini

  1. EN greens; vegetables
    LV dārzeņi
    RU овощи
    DE Gemüse
    FR légumes
    Definīcija: Lakstaugi, kuru dažādās daļas — saknes, augļus, sakņu pārveidotos kātus, stublājus, lapas, sīpolus gan svaigus, gan pārstrādātus lieto cilvēka uzturā. Izšķir: augļu Δ — tomāti, gurķi, pipari u. c., lapu Δ — kāposti, salāti, loki u. c. un sakņu Δ — kartupeļi, bietes, kāļi, rutki u. c. Δ ir viengadīgi, divgadīgi un daudzgadīgi. Tie satur cilvēka organismam vajadzīgus vitamīnus, minerālvielas, organiskās skābes, fermentus u. c. vielas.
    Ekonomikas skaidrojošā vārdnīca. — R., Zinātne, 2000