Sestdiena, 9. novembris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt nodaļa
Atrasti 459 termini

  1. EN cold larder
    LV auksto ēdienu gatavošanas nodaļa
    RU холодный цех
    DE Kalte Küche
    Definīcija: Ēdināšanas uzņēmuma telpa vai telpu grupa, kur gatavo ēdienus, kas tehnoloģiskā procesa laikā netiek pakļauti termiskajai apstrādei vai arī termiskā apstrāde notiek pirms to galīgās sagatavošanas pasniegšanai. Lai izvairītos no auksto ēdienu piesārņošanas ar mikroorganismiem, šīs telpas nodala no produktu pirmapstrādes telpām, bet vienlaikus iekārto pēc iespējas tuvāk virtuvei (karstās produktu apstrādes telpai) un ēdienu realizācijai (sadalei). Šajā telpā vai tās tiešā tuvumā noteikti ir jābūt ledusskapim vai saldētavai produktu un gatavo ēdienu īslaicīgai uzglabāšanai.
    Sk. arī aukstais ēdiens
    Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008