EN cold larder
LV auksto ēdienu gatavošanas nodaļa
RU холодный цех
DE Kalte Küche
Definīcija: Ēdināšanas uzņēmuma telpa vai telpu grupa, kur gatavo ēdienus, kas tehnoloģiskā procesa laikā netiek pakļauti termiskajai apstrādei vai arī termiskā apstrāde notiek pirms to galīgās sagatavošanas pasniegšanai. Lai izvairītos no auksto ēdienu piesārņošanas ar mikroorganismiem, šīs telpas nodala no produktu pirmapstrādes telpām, bet vienlaikus iekārto pēc iespējas tuvāk virtuvei (karstās produktu apstrādes telpai) un ēdienu realizācijai (sadalei). Šajā telpā vai tās tiešā tuvumā noteikti ir jābūt ledusskapim vai saldētavai produktu un gatavo ēdienu īslaicīgai uzglabāšanai.
Sk. arī aukstais ēdiens
Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008