Otrdiena, 14. janvāris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt piena
Atrasti 83 termini

piena-
  1. EN bechamel sauce
    LV bešamela [piena] mērce
    RU соус бешамель
    DE die Bechamel-soβe / sauce
    Definīcija: Viegli pagatavojama krējuma konsistences mērce, kuras sastāvā ir sviests, kviešu milti, ūdens vai buljons, salds krējums un garšvielas. Tai raksturīgo garšu iegūst, gatavai mērcei pievienojot citronu sulu un rīvētu muskatriekstu. Pasniedz pie aukstajiem vai karstajiem ēdieniem. Populāra piedeva kartupeļu un gaļas ēdieniem, lazanjai.
    Sk. arī lazanja
    Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008