Trešdiena, 13. novembris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt pirmapstrāde
Atrasti 8 termini

  1. EN meat preparation
    LV gaļas pirmapstrāde
    RU первичная обработка мяса
    DE die Fleischvorbereitung
    Definīcija: Gaļas apstrādes process, lai sagatavotu to ēdienu gatavošanai. Atkarībā no ēdināšanas uzņēmumā saņemtās gaļas iepriekšējās apstrādes veida tās pirmapstrāde ietver gaļas atlaidināšanu, mazgāšanu, žāvēšanu (susināšanu), liemeņa (kautķermeņa) sadalīšanu gabalos, atkaulošanu, atkarībā no sagatavojamā ēdiena veida — griešanu lielos, porciju vai sīkos gabalos, marinēšanu, irdināšanu, panēšanu, malšanu, speķošanu.
    Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008