Svētdiena, 22. decembris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt procesi
Atrasti 58 termini

  1. EN technological process
    LV tehnoloģiskie procesi
    RU технологические процессы
    DE die Grundzubereitungsprocess
    Definīcija: Produktu apstrādes paņēmieni ēdienu gatavošanai. Galvenie tehnoloģiskie procesi ir vārīšana un cepšana. Vārīšana ir produktu karsēšana šķidrumā (ūdenī, buljonā, pienā, sulā, dažkārt produkti tiek tvaicēti). Cepšana ir produktu karsēšana nelielā tauku daudzumā.
    Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008