Piektdiena, 15. novembris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt punktu
Atrasts 71 termins

  1. EN hazard analysis and critical control point; HACCP
    LV riska analīze un kritisko punktu kontrole; RAKPK
    Definīcija: Pārtikas procesu uzraudzības sistēma pārtikas saindēšanās riska samazināšanai. Tā galveno vērību piešķir pārtikas kustībai visa procesa garumā — ražošanā, sadalē un mazumtirdzniecībā — un nosaka iespējamos draudus katrā no posmiem. Kritisko punktu kontrole ļauj noteikt baktēriju rašanās vai pārtikas saindēšanās situācijas. Tādējādi RAKPK nodrošina katra riska kontroles procedūru mehānismus. Eurodicautom
    Eiropas Savienības terminu vārdnīca. — R., UNDP, 2004