Piektdiena, 24. janvāris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt saldējums
Atrasti 2 termini


  1. EN ice cream
    LV saldējums
    DE Eiscreme; Eiskrem; Speiseeis
    FR glace; crème glacée
    © Download IATE, European Union, 2024

  2. EN ice-cream
    LV saldējums
    RU мороженое
    DE das Eis
    Definīcija: Uzputots un sasaldēts piena produkts. Tā pamatizejvielas ir piens, krējums vai piena konservi, dažkārt par pamatizejvielu izmanto arī augļu vai ogu sulas, biezeņus, kam pievieno garšvielas, cukuru, aromātiskās un stabilizējošās vielas (želatīnu, agaru, miltus), riekstus, kafiju, kakao, šokolādi. Piena, krējuma un plombīra saldējumu var uzglabāt saldēšanas kamerās līdz 3 mēnešiem, augļu un ogu saldējumu — līdz 2 nedēļām. Tiek gatavots arī mīkstais saldējums, kas tiek sasaldēts īpašas darbības aukstuma iekārtā (frīzerī) klienta (pircēja) klātbūtnē.
    Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008

  3. LV saldējums
    RU мороженное
    Tehnika. LPE tematiskā šķirkļu saraksta projekts. — R., 1979

  4. LV saldējums
    RU мороженое
    LZA TK kartotēka