Atrasti 2 termini
|
|
-
EN ice cream
LV saldējums
DE Eiscreme; Eiskrem; Speiseeis
FR glace; crème glacée
© Download IATE, European Union, 2024
-
EN ice-cream
LV saldējums
RU мороженое
DE das Eis
Definīcija: Uzputots un sasaldēts piena produkts. Tā pamatizejvielas ir piens, krējums vai piena konservi, dažkārt par pamatizejvielu izmanto arī augļu vai ogu sulas, biezeņus, kam pievieno garšvielas, cukuru, aromātiskās un stabilizējošās vielas (želatīnu, agaru, miltus), riekstus, kafiju, kakao, šokolādi. Piena, krējuma un plombīra saldējumu var uzglabāt saldēšanas kamerās līdz 3 mēnešiem, augļu un ogu saldējumu — līdz 2 nedēļām. Tiek gatavots arī mīkstais saldējums, kas tiek sasaldēts īpašas darbības aukstuma iekārtā (frīzerī) klienta (pircēja) klātbūtnē.
Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008
-
LV saldējums
RU мороженное
Tehnika. LPE tematiskā šķirkļu saraksta projekts. — R., 1979
-
LV saldējums
RU мороженое
LZA TK kartotēka
|