Pirmdiena, 23. decembris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt гренкa
Atrasts 1 termins

  1. EN toast
    LV grauzdiņš
    RU гренкa
    DE das Röstbrot
    Definīcija: 1. Nelielos gabaliņos sagriezta, sviestā apcepta vai ilgstoši kaltēta baltmaize. Tos pasniedz kopā ar buljonu. Var gatavot arī grauzdiņus ar piedevām. Šim nolūkam sagriezto maizi pārsmērē ar sviestu un pārkaisa ar rīvētu sieru vai rīvētā siera un tomātu masas maisījumu, tad cep krāsnī, līdz siers izkusis. Šādi gatavotus grauzdiņus pasniedz arī pie aperitīva.
    2. Cepti, apaļas formas plaucētās mīklas izstrādājumi, kurus pasniedz kā piedevu buljonam.
    Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008