Svētdiena, 22. decembris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt метод
Atrasti 708 termini

  1. EN plate service / American service
    LV ēdienu pasniegšana amerikāņu gaumē
    RU американский метод подачи блюд
    DE amerikanischer Service
    Definīcija: Ēdienu pasniegšanas veids, kad viesim pasniedz gatavu ēdiena porciju. Ēdiens virtuvē tiek sagatavots, to porcionējot uz šķīvjiem. Gatavas porcijas tiek novietotas uz paplātes, kuru viesmīlis nes kreisajā rokā un, pieejot pie viesa no labās puses, viesmīlis ar labo roku satver šķīvi un novieto viesim no labās puses tieši priekšā. Pasniedzot karstos ēdienus, viesmīlis šķīvi pasniedz ar salvetes palīdzību. Tiem traukiem, kurus pasniedz uz pamatšķīvja, kā paliktni starpā liek salvetes. Šai apkalpošanas metodei ir raksturīgs ātrums un racionālisms.
    Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008