Pirmdiena, 23. decembris   Šī ir funkcionējoša termini.lza.lv versija. Apmeklējiet arī Latvijas Nacionālo terminoloģijas portālu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm

 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt метод LSV
Atrasti 708 termini

  1. EN side-table service / English service
    LV ēdienu pasniegšana angļu gaumē
    RU английский метод подачи блюд
    DE englischer Service
    Definīcija: Ēdienu pasniegšanas veids, kad viesmīlis ēdienu pasniegšanā izmanto viesmīļa darba galdu (palīggaldu jeb servantu). Apkalpojot pēc šīs metodes, viesmīlis vispirms no virtuves atnes sagatavoto ēdienu koplietošanas traukos, šķīvjus ēdienu pasniegšanai un nepieciešamos galda piederumus ēdiena pārlikšanai un sakārtošanai, tad uz palīggaldiņa sadala un porcionē ēdienu uz šķīvjiem un gatavas porcijas pasniedz viesiem no labās puses, ar labo roku noliekot šķīvi viesim tieši priekšā.
    Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008