Atrasti 8 termini
|
|
-
EN portion of food
LV ēdiena porcija
RU порция
DE die Speiseportion
Definīcija: Noteikts ēdiena daudzums, kas paredzēts vienai personai vienā ēdienreizē. Tās apjoms ir atkarīgs no izejvielām, to sagatavošanas veida, dažkārt arī no pasniegšanas laika. Ēdiena porcijas pasniedz noteiktas formas un izmēra atbilstīgi sagatavotos traukos (karstos ēdienus — sasildītos, aukstos ēdienus — atvēsinātos). Dažādu ēdienu porcijas svars un apjoms ir atšķirīgs. Porcijas svars var mainīties, arī ievērojot klienta vēlmes pēc samazināta vai palielināta ēdiena daudzuma. Tiek piedāvātas arī tā sauktās pusporcijas vai bērnu porcijas, kurās ēdiena svars porcijā ir samazināts atbilstīgi klienta — bērna iespējām to apēst.
Sk. arī bērna porcija; ēdienu porcionēšana
Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008
-
EN portion; ration; dose; helping
LV deva; porcija
RU порция; рацион
DE Portion; Dosis
Ekonomikas, lietvedības un darba organizācijas termini (ELDO) — R., 1995
-
LV deva; porcija
RU порция
Krievu-latviešu stikla tehnoloģijas terminu vārdnīca — R., RTU, 1993
-
LV deva; porcija
RU порция
Krievu-latviešu keramikas tehnoloģijas terminu vārdnīca — R., RTU, 1993
-
LV porcija
RU порция
DE Portion
Zinātniskās terminoloģijas vārdnīca. — R., 1922
|