EN cutlery
LV galda piederumi
RU столовые приборы
DE das Besteck
Definīcija: Darba rīki, ko izmanto ēdiena pasniegšanai un ēšanai. Nošķir koplietošanas un individuālos galda piederumus. Koplietošanas galda piederumi ir nepieciešami servētā ēdiena sadalīšanai un porcionēšanai, piemēram, zupas kauss, tortes lāpstiņa un nazis, cepeškarote u. c. Individuālie - ēdiena sasmalcināšanai un ievietošanai mutē: piemēram, pusdienu dakšiņa un nazis, zivju dakšiņa un nazis, auksto uzkodu dakšiņa un nazis u. c. Galda piederumus gatavo no melhiora, sudraba, nerūsējošā tērauda, koka, bet vienreiz lietojamos — no plastmasas.
Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008