EN catering type
LV ēdināšanas uzņēmumu tipi
RU типы предприятий питания
DE die Verpflegungsart
Definīcija: Pēc dažādām pazīmēm veikta ēdināšanas uzņēmumu grupēšana. Pastāv komerciālie uzņēmumi un subsidētie uzņēmumi. Komerciālā rakstura sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus iedala: 1) uzņēmumi ierobežotam cilvēku lokam (transporta līdzekļos vai dažādās iestādēs); 2) uzņēmumi neierobežotam cilvēku skaitam (restorāns, ēdnīca, bārs, kafejnīca, konditoreja, ātras apkalpošanas u. c. ēdināšanas uzņēmumi). Subsidētie uzņēmumi ir ēdināšanas uzņēmumi skolās, augstskolās, slimnīcās, kā arī privātās vai valsts iestādēs un institūcijās.
Sk. arī bārs; kafejnīca; restorāns; ātrās ēdināšanas uzņēmums
Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008